Волинь

Гора спокус

5 жовтня 2005, 00:00
0
0
Сподобалось?
0
Всі, хто читав Святе Євангеліє, знає, як сатана спокушав Ісуса на горі біля міста Ієрихон. Ця скеляста гора наче нависає над містом і долиною річки Йордан.  З її вершин відкривається широкий панорамний огляд – від зелених оазисів Ієрихону до живописної долини річки Йордан і ще далі до Мертвого моря, а за ним – знову гори.
 Гора спокус у місці, де стояв Ісус, називається Горою Сорока днів – днів посту Ісуса після прийняття ним хрещення від Іоана Хрестителя в річці Йордан. Як повідомляє Євангеліє, ця гора носила назву Гори Спокус, і тільки з приходом хрестоносців у першій половині XII століття її стали називати Горою Сорока днів.
Про епізод спокуси Христа розказав Матвій: “…Потому Ісус був приведений Духом у пустиню, щоб диявол Його спокушав. І постив він сорок днів і сорок ночей, вкінці зголоднів. І ось приступив до Нього спокусник і сказав: “Коли Ти Син Божий, скажи, щоб каміння це стало хлібами!” А Він відповів і промовив: “Написано: не хлібом єдиним буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих”. Тоді забирає диявол Його в святе місто і ставить Його на наріжника храму, та й каже Йому: “Коли Ти Син Божий, то кинься додолу, бо ж написано: “Він накаже про Тебе Своїм Анголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти своєї ноги”. Ісус відказав йому: “Ще написано: не спокушай Господа Бога свого!” Знов диявол бере Його на височезну гору і показує Йому всі царства на світі та їхнюю славу, та й каже до Нього: “Це все віддам, якщо впадеш і мені Ти поклонишся!” Тоді каже до нього Ісус: “Відійди, сатано! Бо ж написано: Господу Богу своєму вклоняйся і служи Одному Йому!” Тоді позоставив диявол Його”.
Тепер на горі добре видно контури стін приміщень Грецького православного монастиря, побудованого на місці ранньої християнської церкви. Грот, перебудований в каплицю, за переказами, – місце, де Ісус постився сорок днів і сорок ночей.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися