На Волині захворюваність на кір зменшується
Волинь

На Волині захворюваність на кір зменшується

25 лютого 2019, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

За  минулий тиждень захворюваність на кір зменшилася на 40 %. За даними МОЗ України Волинь - на 7 місці в Україні (після Рівненської, Львівської, Чернівецької, Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей) за кількістю хворих на кір, -повідомляє Волинський обласний лабораторний центр .

За даними закладів охорони здоров’я з початку року в області зареєстровано  тис. 155 випадків кору. Захворюваність реєструється на території усієї області. За останній тиждень намітилась тенденція до зменшення числа випадків хвороби. Зареєстровано на 40% менше захворілих, ніж попереднього тижня. Їх кількість  становить 119 осіб проти 196. Щоденно фіксується від 15 до 20 захворілих.

Найстаршому хворому виповнився 61 рік, наймолодшому – 6 місяців. Найвищі показники захворюваності  у віковій групі від 5 до 9 років. Це  діти, які або не щеплені взагалі, або вчасно не отримали другу дозу КПК.

В січні 2019 року в області проведено 5 тис. 436  щеплень проти кору, 26% із них – це позапланові щеплення.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом,  можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися