На Волині запрацювала соціальна програма  з пошуку зниклих дітей
Волинь

На Волині запрацювала соціальна програма з пошуку зниклих дітей

17 жовтня 2018, 09:53
0
0
Сподобалось?
0

Спільний проект Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» з пошуку дітей презентували у Луцьку. Він діє у 18 областях України й охоплює 17 млн. абонентів. Соціальна програма покликана допомогти поліцейським у розшуку зниклих дітей. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в області

Протягом дев’яти місяців цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 151 заяву та повідомлення про зникнення дитини.

 «У 141 випадку, тобто в понад 93 відсотках, дітей вдалося розшукати протягом доби. Поліція діє негайно на повідомлення про зникнення дитини. Одразу ж на місце події виїжджає група реагування патрульної поліції», - зазначив заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак.

Начальник сектору ювенальної превенції поліції Волині Інна Остапович розповіла, що потрібно робити у випадку зникнення дитини.

 «Про зникнення дитини повідомити поліцію потрібно невідкладно. Це – міф, неправда, що правоохоронці приймають заяву тільки через три дні після зникнення людини. Подати заяву можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних».

Піар-менеджер Київстар у Західному регіоні Олександра Гнатик докладно ознайомила з механізмом розшуку зниклих дітей за сприяння мобільного оператора.

 «Отримавши інформацію про зниклу дитину від поліції, оператор мобільного зв’язку надсилає абонентам текстові повідомлення з описом дитини та посиланням на сторінку ювенальної превенції в соціальній мережі, де розміщені фото та детальна інформація. Люди, які впізнають розшукувану особу або мають будь-яку інформацію про її місцезнаходження, зможуть повідомити про це поліцію за номером 102».

Найпоширенішими причинами через які діти залишають місце проживання, є конфлікти з батьками або опікунами, прагнення до самостійного способу життя, насильство в сім’ї, залишення дітей без догляду, цивільно-правові спори між батьками, а також схильність до бродяжництва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися