На Волині заводять кримінальні справи за відмову від служби в армії
Волинь

На Волині заводять кримінальні справи за відмову від служби в армії

13 листопада 2018, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

 На Волині триває осінній призов до лав ЗСУ.  Про  підвищення  авторитету військової служби та владнання проблеми ухилення чоловіків від призову до ЗСУ йшлося  на нараді за участю заступника голови облдержадміністрації  Сергія Кошарука, військового комісара Волинського обласного військового комісаріату Романа Кулика  та представників громадських організацій регіону,які співпрацюють безпосередньо з учасниками АТО/ООС або ж членами їх родин. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

У  Нововолинську при плані у 47 чоловік на обласний збірний пункт направлено – 12. Щодо Ратнівщини, то там більше 10 призовників пройшли медогляд та готові до відправки на службу до Збройних Сил України, Нацгвардії або Державної спеціальної служби транспорту.

Як зазначає Роман Кулик, упродовж двох наступних тижнів від Волині мають призвати 180 молодих людей. Це ж – досить потужний для області показник. Що стосується ухилення від призову, то на його переконання, проблему слід розглядати у кількох площинах.

Передусім, варто посилити покарання за ухилення від служби. На Волині заведені 29 кримінальних справ на тих чоловіків, які категорично відмовилися йти на строкову службу до армії. Є й ті, кого засудили за цією статтею.

Ще одна проблема – виїзд за кордон молодих людей призовного віку. 

Думки з приводу ухилення чоловіків від призову до армії висловили представники організацій учасників членів АТО. Зокрема, вони наголосили на необхідності більш активно проводити патріотично-виховну роботу серед школярів та студентів, пропрацювати механізми вручення повісток разом із представниками головного управління Національної поліції в області, а також створити військовий підрозділ «Мажор», який складався б виключно з тих, хто, використовуючи власне матеріальне чи владне становище, або ж протекцію інших людей, зміг уникнути строкової служби.

Любов Карабан, голова неурядової громадської організації членів родин загиблих в АТО «Надія», додала: « В мене два сина було. Залишився один.  Але вони служили обидва. Вони наслідували приклад чоловіка. Старший син сказав, що якщо батько служив, то і я піду. Менший від нього також не відстав та пішов до армії».

Згодом обидва сини Любові Карабан вирішили поїхати на схід, аби захищати кордони від російського агресора. Молодший Артем – у 2014-у загинув під Савур-Могилою. Тож, жінка добре розуміє мам, які бояться відпускати своїх синів не те, що брати участь в Операції Об’єднаних Сил, але служити в армії.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися