На Волині  збільшилось хворих на кір
Волинь

На Волині збільшилось хворих на кір

18 вересня 2018, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

За останній тиждень захворіло 27 мешканців Волині, що на 68% більше, ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 16 осіб з цією хворобою. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Погіршилася  епідемічна ситуація у трьох адміністративних територіях: Горохівський район (захворіло 10 осіб), Луцький район (8 осіб), м. Нововолинськ (5 осіб). Уражено 7 навчально — виховних закладів: 4 школи, 2 заклади дошкільної освіти та Луцький базовий медичний коледж, де зареєстровано по 1 – 2  випадки кору.

Частка дорослого населення, що звернулась до медичних закладів з приводу хвороби становить  33% — це 9 осіб віком до 35 років. Також захворіло 18 дітей, найбільш ураженою групою виявились малюки віком 1 – 4 роки (половина від усіх дітей). Відсоток госпіталізованих збільшивсь до 80% в порівнянні з минулим тижнем, коли вшпиталили 56% від усіх, хто звернувся.

Зареєстровано чотири спалахи кору в побуті: три в Горохівському районі (с. Скобелка, с. Смолява, с. Скірче) та с. Воютин Луцького району. Кількість постраждалих – 16 осіб, із них 11 дітей, тринадцять із них (81%) не щеплені проти кору.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися