Найбільше контрабанди намагаються перевезти через «Ягодин»
Волинь

Найбільше контрабанди намагаються перевезти через «Ягодин»

21 серпня 2018, 14:08
0
0
Сподобалось?
0

З початку цього року у зоні діяльності Волинської митниці ДФС викрито 47 злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотичних засобів, зброї, культурних цінностей або майна, одержаного злочинним шляхом. Повідомлення про них надіслані для проведення слідчих дій компетентним правоохоронним органам, -повідомляє прес-служба ГУ ДФС Волині.

Водночас посадовими особами митниці заведено більше 4 тисяч справ про порушення фізичними чи юридичними особами митних правил. Загальна вартість товарів, які намагалися протиправно перемістити через пункти пропуску у межах Волині – майже 65 млн гривень.

За ці порушення митницею було реально вилучено  на склади органу доходів і зборів  (до рішення суду) товари на суму понад 55 млн грн, накладено штрафів на суму понад 31 млн гривень.

Аналіз структури вилучених предметів порушення митних правил вказує, що найчастіше ними стають промислові товари – 43 випадки зі ста при ввезенні та 77 випадків зі ста при вивезенні з митної території України. Наступними за частотою порушень є транспортні засоби. Найбільше з ними намагаються маніпулювати в режимі імпорту. А другим за поширеністю предметом порушення митних правил в режимі експорту стала валюта – 17 відсотків у структурі реально вилучених предметів.

  Всупереч  твердженням про масовість явищ, бурштин намагались протиправно вивезти з України у 3% справ,  ввезти товари продовольчої групи – у 4% справ.

Найбільше протоколів про порушення митних правил – майже 2,5 тисячі – було складено на митному посту «Ягодин». Левова частка з них стосується не посадових осіб суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, а фізичних осіб - громадян України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися