Найбільше коштів з  держказни отримали волинські  фермери
Волинь

Найбільше коштів з держказни отримали волинські фермери

17 січня 2019, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

 Волинь залучила до фінансової державної  підтримки найбільшу кількість фермерів із зареєстрованих в області. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час  skype-конференції за  підсумками реалізації державних програм фінансової підтримки сільгоспвиробників у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба департаменту АПР ОДА.

У 2018 році аграрії області та власники ОСГ отримали 120,3 млн грн. з державної казни. За шістьма державними програмами скористалися підтримкою понад 450 суб’єктів підприємницької діяльності, з них більше 320 фермерських господарств, а також 5040 власників особистих селянських господарств.

Вперше надавалася бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) новоствореним фермерським господарствам – таку підтримку отримали 34 фермери (1,49 млн грн), а також надано бюджетну субсидію для 234 фермерських господарств в сумі 5,08 млн грн.

 Спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів (у розрахунку 1500 грн на корову) отримали 73 агроформування області – це 22,9 млн грн, спеціальну бюджетну дотацію за утримання молодняка ВРХ, який народився у господарствах фізичних осіб – отримали 5040 власників тварин, спрямовано на їх карткові рахунки 7,88 млн грн.

 Завдячуючи фінансовій підтримці з державного бюджету в сумі 1,72 млн грн  обслуговуючий молочарський кооператив «Степ» розпочинає будівництво сироварні.

  Два господарства отримали часткове відшкодування з державного бюджету вартості будівництва (реконструкції) молочних ферм в загальній сумі 12,13 млн гривень, 9 підприємств - 12,4 млн грн як відшкодування за закладку плантацій плодово-ягідних культур.

 Крім Волині,   найкращих результатів досягли у Черкаській,  Полтавській, Вінницькій та Миколаївській областях.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися