Найменший континент світу зацікавився співпрацею з Волинню
Волинь

Найменший континент світу зацікавився співпрацею з Волинню

13 березня 2018, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

12 березня на Волині перебував з робочим візитом заступник голови дипломатичної місії Австралії в Україні Тім Болотніков. На зустрічі з посадовцями краю  йшлося про інвестиційний потенціал області, повідомляє прес-служба ОДА.

Серед переваг північно-західного регіону України перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов назвав вигідне географічне розташування, близькість до ЄС, наявність природно-сировинного потенціалу, і пов’язані з цим можливості для подальшого розвитку туристичної галузі, агропромислового сектору, харчової промисловості, машинобудування тощо.

Олександр Степанцов розповів про найбільш потужні підприємства краю,які працюють з іноземними інвесторами.Зокрема,  ПрАТ «СКФ Україна», що займається виробництвом підшипників, ТОВ “Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ”- виготовляє електричні бортові кабельні системи для таких автомобілів світового класу, як Mercedes, Volkswagen, BMW та Audі, СП ТОВ «Модерн-Експо»,-спеціалізується на виробництві торговельного обладнання, ПрАТ СП “Теріхем-Луцьк” – один із лідерів із виробництва конденсаторної плівки. Окремо перший заступник голови облдержадміністрації зупинився на діяльності Державного підприємства Луцький ремонтний завод «Мотор», що займається ремонтом авіадвигунів для винищувачів Су-27 і МіГ-29, а також продукує необхідні для цього запасні частини.

Йшлося і продіяльність ДП “Автоскладальний завод №1” АТ «Автомобільна Компанія “Богдан Моторс». Пан Болотнікова цікавило, , на споживачів яких країн розраховане виробництво транспорту на цьому підприємстві.

– До початку військових дій робота підприємства була націлена на співпрацю з країнами колишнього Радянського Союзу та Росії, зокрема. Однак, із початком війни відбувається переорієнтація ринку на ЄС, підписано ряд контрактів. Нині компанія співпрацює із Польщею, а також веде перемовини про співробітництво із Францією, – зауважив заступник голови ОДА.

Насамкінець, заступник голови місії Австралії в Україні Тім Болотніков наголосив: приїхав на Волинь вперше, однак з огляду на те, що почув про область, вважає її цікавою для подальшої співпраці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися