Неповносправні волиняни їздили на майстер-клас з гончарства до Польщі
Волинь

Неповносправні волиняни їздили на майстер-клас з гончарства до Польщі

2 червня 2014, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Лучани з особливими потребами вчилися гончарству у Польщі

26-30 травня у місті Жешув. Поїздка відбулася у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння». Участь у заняттях взяли неповносправні та представники соціальних установ Луцька й Жешува. Наше місто представляли Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та мистецька студія «Оле-Арт».

У рамках п'ятиденних майстер-класів учасники з Польщі та України мали нагоду засвоїти базові навики роботи з глиною, попрацювати із готовими формами, приборкати гончарне коло, а також прикрасити свої вироби фарбами та поливами. Спільні мистецькі заняття сприяли кращому знайомству та інтеграції неповносправних та опікунів з обох міст.

Також організатори запланували спільні екскурсійні поїздки до найближчих туристичних об'єктів. Величезне враження на усіх справив комплекс Любомирських та Потоцьких у Ланьцуті з вишуканим замком, садами, оранжереями та багатою колекцією карет. Натомість візит у Медині Глодовській допоміг учасникам засвоїти навики гончарства. У традиційній майстерні екскурсоводи продемонстрували методи видобування та обробки глини, розповіли про звичаї випікання керамічних виробів, а також дали можливість повправлятися у гончарному мистецтві. Крім того, учасники з Луцька відвідали туристичні об'єкти Жешува - туристичну підземну трасу, музичний фонтан, центральні вулиці та галереї.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися