Німці хочуть збудувати на Волині два сміттєпереробні підприємства
Волинь

Німці хочуть збудувати на Волині два сміттєпереробні підприємства

24 жовтня 2014, 12:47
0
-1
Сподобалось?
-1

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся з представниками компанії INSIL Deutschland UG (Германія) на чолі з її президентом Клаусом-Хеннінгом Беком. Сторони обговорили питання реалізації на Волині проекту «Нововолинський Екотехнопарк».

Як поінформував виконавчий директор компанії Олександр Приходько, німецькі інвестори готові збудувати на Волині сучасний сміттєпереробний завод, що працюватиме за найновішими європейськими технологіями, безпечними для здоров'я людей і навколишнього середовища. «Екотехнопарк» із сміття вироблятиме бензин, солярку, бітум, а також холод для холодильних установок та теплоенергію. Уже наступного року вони планують розпочати будівництво заводу в Нововолинську, який перероблятиме 25 тисяч тонн побутових відходів в рік. Втілення такого проекту, за їх словами, дасть можливість створити до 40 робочих місць. Компанія бере на себе фінансування, а від обласної влади просить лише сприяння та підтримки. Вони також готові реалізувати такий проект і в Луцьку як пілотний, повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що обласна влада зацікавлена в провадження такого проекту і створити належні умови для його реалізації.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та президент компанії INSIL Deutschland UG Клаус-Хеннінг Бек підписали Меморандум про співпрацю щодо втілення проекту «Нововолинський Екотехнопарк».

Загалом, за словами виконавчого директора компанії «INSILDeutschlandUG» (ФРН) Олександра Приходька, їх проект в Україні щодо будівництва заводів з переробки твердих відходів, передбачає інвестування у сумі 100 мільйонів євро. Зокрема, вартість від німецького виробника для проекту «Нововолинський Екотехнопарк» сягає 40 мільйонів євро. Презентація цього проекту відбудеться в усіх районах Волині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися