Нововолинськ прямує до об’єднання
Волинь

Нововолинськ прямує до об’єднання

7 червня 2018, 12:09
0
0
Сподобалось?
0

На Волині тривають консультації щодо можливостей приєднання прилеглих громад до міст обласного значення. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Так, у Нововолинську відбулася зустріч делегації Волинського ЦРМС за участі його директора Анатолія Пархом’юка, юриста Андрія Погорілого та радника із питань децентралізації Оксани Урбан.

Під час робочого візиту йшлося про приєднання суміжних сільських та селищних рад до міста обласного значення Новолинська. У заході узяли участь і представники Грядівської сільської ради Іваничівського району і селища Благодатне. Радник із питань децентралізації Оксана Урбан у своєму виступі наголосила на спрощеній процедурі приєднання до міст обласного значення.

Проте Нововолинськ - це виняток, оскільки в його підпорядкуванні знаходиться селище Благодатне, тому воно таки має приєднатися до Нововолинська, але рішення Грибовичівської сільської ради щодо приєднання до Іваничівської об’єднаної територіальної громади може створити прецедент утворення анклаву, оскільки Благодатне немає спільної межі із Нововолинськом, а межує із містом обласного значення через території Грибовичівської сільської ради.

Додамо, що питання приєднання до міст обласного значення перебуває у фокусі роботи Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. Раніше до ЦРМС завітав Віктор Сапожніков.

Зокрема, його цікавили аргументи за об’єднання із сусідніми населеними пунктами після підписання президентом України Петром Порошенком змін до закону "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення та міст республіканського значення АР Крим.

Зауважимо, що внаслідок об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і суміжі села та селища, для мешканців останніх стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. Міста обласного значення отримують нові території для розбудови, в тому числі комфортних зелених жилих районів.

Також спрощується процедура такого об’єднання, адже вибори міського голови у такому випадку не відбудуватимуться.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися