Нововолинськ відсвяткував День шахтаря і День міста
Волинь

Нововолинськ відсвяткував День шахтаря і День міста

27 серпня 2018, 09:08
0
0
Сподобалось?
0

Потужною святковою програмою, щиро і відкрито, по-шахтарськи добродушно, з численними гостями від сусідів із-за кордону зустрів Нововолинськ День шахтаря, з яким пов’язане його народження. Про це на Волинській правді пише журналіст Ігор Лісовий.

Присутні на урочистості хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих нововолинців на сході України у боротьбі з російським агресором. Напередодні 13-ом загиблим нововолинцям було присвоєно звання «Почесний громадянин міста» з врученням їхнім сім’ям відповідного посвідчення і знака.

У Нововолинську також встановлено почесну відзнаку «За заслуги перед містом». Цього року її отримали Степан Калинович, відмінник освіти України; Микола Янюк, водій виробничого управління комунального господарства; Галина Мороз, заступник директора Нововолинського навчально-наукового інституту економіки та менеджменту Тернопільського національного економічного університету; Михайло Новосад, завідувач жіночої консультації міської лікарні.

Міський голова Віктор Сапожніков зазначив: «Календар історії відраховує Нововолинську 68-му річницю  його заснування. У такі дні як сьогодні ми, зазвичай, згадуємо основні історичні віхи нашого міста.  Починаючи з 50-х, рік за роком починали діяти нові вугільні підприємства. У червні 1954 року перші тонни вугілля видала шахта №1 «Нововолинська». На кінець 70-х років Львівсько-Волинський вугільний басейн налічував уже дев’ять шахт. Таким чином, у цей період Нововолинськ став центром вугільної галузі нашої області. На міській дошці пошани  уславлені імена нововолинців, які удостоєні звання почесних громадян міста. До тринадцяти  з них, яким це звання було присвоєно раніше, днями додалося ще стільки ж. Відповідне рішення прийняла Нововолинська міська рада 21 серпня 2018 року. Сподіваюся, що статусу міста шахтарської слави Нововолинськ не втратить ніколи».

Від імені громади міський голова  дав наказ народному депутату Ігорю Гузю посприяти, аби у держбюджеті – 2019 був рядок про добудову шахти №10 «Нововолинська».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися