Нововолинські шахтарі мітингують у Києві
Волинь

Нововолинські шахтарі мітингують у Києві

5 липня 2018, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

15-ть представників Нововолинських шахтарів перебувають у Києві  і беруть участь у загальнодержавному мітингу через заборгованість з виплати зарплати, -повідомляє Буг. 

 2-го липня 40 гірників знаходилися під землею, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати за три місяці, яка сягає близько 11 мільйонів. 4-го липня на третій день протестів під землею, гірники шахти №10 «Нововолинська» піднялися з копальні. Частина працівників пишуть заяви на звільнення.

5-го липня під стінами Верховної Ради України гірники з усієї України вимагають від депутатів ухвалення законопроекту, що передбачає збільшення бюджетного фінансування вугільної галузі на 2,8 млрд гривень. На  даний момент для погашення заборгованості перед всіма копальнями держави планують виділити 200 мільйонів гривень. Кошти ці візьмуть із реструктуризації. На десяту – лише 15 мільйонів.

До волинських шахтарів вийшов народний депутат України від 19 округу Ігор Гузь, який раніше наголошував, що буде підтримувати шахтарів. Обранець заявив, що докладе максимум зусиль, аби гірникам виплатили заробітну платню.

“Зустрівся з хлопцями-шахтарями! Спробуємо сьогодні вирішити питання заборгованості із зарплати! Також попросили завтра, під час запитань до Уряду, передати міністру Насалику ось таку дубину: це йому і за Роттердам+, і, за знищення вугільної галузі на Волині”, – написав після зустрічі із шахтарями Ігор Гузь на своїй сторінці у Фейсбук.

Далі після мітингу під стінами ВРУ шахтарі планують йти під стіни Кабміну, аби зустрітися із профільним міністром Насаликом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися