Олександр Кватирко: Жодне питання громадине повинне пройти повз нашу увагу
Волинь

Олександр Кватирко: Жодне питання громадине повинне пройти повз нашу увагу

22 травня 2018, 15:07
0
0
Сподобалось?
0

Впродовж двох місяців ­цього року лісівники Волині провели понад 300 зустрічей у селах, селищах та містечках. Практичним результатом обговорення проблемних питань стали спільно відремонтовані дороги, озеленені території, встановлені зупинки громадського транспорту. Не кажучи вже про питання забезпечення дровами паливними та будматеріалами. Така практика продовжуватиметься. З відповідною ініціативою до керівників державних лісогосподарських підприємств звернувся начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко під час чергової виробничої наради, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Питання взаємодії лісогосподарських підприємств з органами місцевого самоврядування та зокрема об’єднаними територіальними громадами, проведення широкої роз’яснювальної роботи на місцях щодо питань  ведення лісового господарства, способи залучення представників громад на відводи ділянок щодо санітарних рубок – були першими у порядку денному наради.

 – Жодне питання громади, яке стосується ведення лісового господарства, не повинне пройти повз нашу увагу. Інакше воно перетвориться у проблему. І ми чудово розуміємо та бачимо, як уже проблемними ситуаціями користуються люди, яким вигідно подати лісівників у негативному світлі, – аргументовано звернувся до керівників лісгоспів Олександр Кватирко.

Олександр Михайлович серед іншого зазначив: нині знову загострюється ситуація із проведенням санітарних заходів у зв’язку з всиханнями соснових лісів. Тому практика проведення виїзних семінарів має продовжитися. У жодному селі не повинно залишитися людини, яка б не знала про те, звідки взялася проблема. Адже лише так можна зняти напругу у суспільстві. Логічно, що люди переживають, коли бачать, як вирубується ліс. Але лісівники не можуть і не мають права припиняти ведення лісового господарства. Лісівники повинні пояснити, для чого потрібні санітарні заходи, з якою метою і коли проводяться рубки головного користування. Тому всіх охочих необхідно долучати до проведення відводів, щоб люди на власні очі бачили, як усе відбувається.

Про те, наскільки ефективною є така робота у державних лісогосподарських підприємствах, проаналізував начальник відділу лісового господарства Борис Бабеляс. Зі звітом виступили також окремі директори лісогосподарських підприємств. 

Під час наради йшлося в тому числі про перспективи роботи консервних цехів та розвиток побічного користування на 2018 рік, ведення мисливського господарства, заходи пожежної безпеки, про ситуацію із засміченням лісових масивів, заходи протидії незаконним рубкам деревини та про діяльність нелегальних пилорам.

Очевидно, що й вирішення цих проблемних питань неможливе без активної співпраці лісівників із громадами.

Адже засмічення лісових масивів нерідко є наслідком відсутності необхідної кількості санкціонованих сміттєзвалищ на місцях. Щодо проблеми незаконних порубок деревини, то вона випливає із діяльності нелегальних пилорам, роботу яких часто «не помічають» органи місцевого самоврядування. Тож Олександр Кватирко акцентував, що під час зустрічей лісівники також мають запитати про це сільських голів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися