Онкохворі волинські діти зможуть контролювати  лікування на геманалізаторі у Львові
Волинь

Онкохворі волинські діти зможуть контролювати лікування на геманалізаторі у Львові

12 квітня 2018, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

Волинські діти з онкологічними хворобами, які потребують хіміотерапії, отримали можливість проходити контроль лікування на гемоаналізаторі – унікальному апараті, яких всього два в Україні. Віднедавна такий апарат благочинці придбали для Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру у Львові. Медики кажуть: готові приймати дітей з інших областей, -пише Волинь 24.
Придбання гемоаналізатора стало можливим завдяки ініціативі благодійних фондів «Таблеточки» та «Крила надії», а також компанії “Київстар”, яка виділила  мільйон гривень.
Як пояснює засновник благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко, досі гемоаналізатор в Україні був лише один – у спеціалізованій дитячій лікарні “Охматит”, що у Києві.
“Туди приїжджають діти з усієї України. Лікарня переповнена. Там завжди черга. Тому ми, вирішивши збирати кошти на другий гемоаналізатор, вибрали Львів. Звернулися до нашого партнера – фонду «Крила надії» у Львові, який співпрацює з Західноукраїнським спеціалізованим медичним центром. Аби тут могли отримувати допомогу діти з усієї Західної України” – каже Ольга Кудіненко.
Медики пояснюють: аби їх лікарня могла приймати діток з інших областей – облуправління охорони здоров»я  регіону, де проживає хворий, мусить видати направлення на лікування у Львові.
Щоб апарат працював – йому потрібні спеціальні реактиви. Їх комплект на рік коштує 460 тисяч гривень. Отож благодійники наразі збирають ці кошти. І закликають українців не бути байдужими – і дати посильну суму фондам “Крила надії” чи “Таблеточки”.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися