Галина МАРТИНЮК з синочком
Волинь

Перший чоловік — мамина родина, другий — батькова

20 грудня 2014, 15:07
0
0
Сподобалось?
0

Доля Галину Мартинюк із села Волиця, що на Камінь-Каширщині, змалку не балувала. Ростив вітчим, її видали заміж 16-річною. Народила четверо дітей, та щастя у шлюбі не зазнала. Тепер живе з другим чоловіком, старшим на двадцять років.
Але, певно, другий чоловік - господар ого-го! На просторому дворі стоїть конячка, у добротній великій хаті сучасна побутова техніка. Те, що подвір'я і хата сяють чистотою та порядком, це, звичайно, справа рук господині.
- Нема коли без діла сидіти... - до нас виходить усміхнена Галина. - Все тримаємо: корову, кобилу, свиней.
З першим чоловіком нажилася всього десять років. А вийшла заміж зовсім юною, щойно закінчила десятий клас, ще й шістнадцяти тоді не мала. Що цікаво, за хлопця, який прийшов з армії, Галю посватала її мама, бо хотіла зятем тільки його. Виявляється, він її родина - сват був троюрідним братом.
- Вони мене самі замуж оддали, я була молода, неопитна, - зізнається 37-річна Галина. - Що мати казала, те й робила.
У першому шлюбі жінка народила четверо дітей. Тепер найстаршій заміжній дочці, яка вже й онука подарувала, 19 років. Друга носить дитя, - їй 18. Синові 16, а найменшій дочці - 13. Усі переважно живуть з Галининим вітчимом на іншому кутку села. Як каже жінка, «тут розкошів нема, а в діда воля».
- Сім років пройшло, як померла мама. Колись у неї любов була - і я получилася, - сміється Галина. - Але вітчим мене вигодував, то я його змалку татом називаю.
Тож він, після того, як названа дочка розійшлася з першим чоловіком, підшукав їй другого. І теж з родини - тепер уже зі своєї. Виходить, Микола не кровний родич, хоча носить те саме прізвища, що і Галина. Між ними чимала різниця у віці - майже двадцять років. До речі, від її вітчима молодший всього на кілька літ. Подружжя офіційно не розписане, ростить двійко дітей: дворічного синочка та піврічну донечку. Микола колись уже мав сім'ю, та дружина, забравши дочку, подалася на свою батьківщину в Росію. Зрідка телефонувала, а тепер уже давно нема від них вісточки.
- Батько нам помагає, діти тоже, але часто приходять до мене, коли гроші тре, - сміється Галина. - Чоловік не п'є, разом все робимо. Зараз він дитинку глядить, поки я з вами говорю. Отак і живемо...
Олена ПАВЛЮК,
Волинська область

Фото Мирослави КОСЬМІНОЇ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися