У Луцьку відбулася персональна художня виставка першокласника «Кольоровий світ Міті» (фото)
Волинь

У Луцьку відбулася персональна художня виставка першокласника «Кольоровий світ Міті» (фото)

25 травня 2018, 18:10
1
1
Сподобалось?
1

У стінах Луцької НВК № 10 відбулася незвичайна подія. На одній зі стін вестибюля закружляли зграя червонобоких снігурів, веселе мавпеня, довгодзьобі лелеки та багато інших яскравих та дивовижних істот. Усі ці герої – творіння талановитого учня Дмитра Шеремети.

Виставка робіт юного художника пройшла в рамках традиційного шкільного проекту «Світ очима дітей». До слова, це вже третя експозиція картин Дмитра.

Презентація відбулася за ініціативи самого директора освітнього закладу Михальчука Олега Євгеновича.

«У нашій школі навчаються декілька дітей з особливими освітніми потребами. Серед них і талановитий учень 1-В класу Дмитро Шеремета. Кожна така дитина унікальна за характером, уподобаннями, вміннями. Дмитро – уособлення всіх цих дітей. Якщо інші діти можуть передавати свої почуття, сприйняття світу через мову, написання, то в Дмитра це найкраще виходить через малюнок і сюжет. Талановиті діти завжди особливі. І в цьому випадку Дмитро – яскраве підтвердження цієї тези».

 

Мітя на своїй першій презентації у дитячому садочку

«Безумовно, надзвичайно багато з Дмитром працюють батьки та вчитель-класовод Тетяна Сергіївна. Саме вони підібрали модель співпраці, що дає можливість Дмитру розвиватися не тільки як учневі, а і як особистості.

Виставка «Світ очима дитини» – показова для інших дітей. Учні бачать, що можна робити кроки вперед, незважаючи на перешкоди в здоров’ї, сімейні неприємності чи перепони іншого характеру.

Схожу виставку плануємо організувати і наступного року. Адже Мітя розвивається, творить, а його роботи надихають інших дітей», – зазначив директор Дмитрикової школи.

Також Михальчук Олег Євгенович подякував батькам Дмитра та вчителю Тетяні Сергіївні за те, що їм вдалося знайти підхід до хлопчика.

Директор побажав своєму учню успіхів і пообіцяв, що і надалі підтримуватиме його.

«Для кожного педагога важливо бачити своїх дітей щасливими, здоровими, вихованими і розумними, – ділиться вчитель-класовод Тетяна Сергіївна. – Мені пощастило, адже в моєму класі навчається Дмитро Шеремета – надзвичайно талановитий хлопчик, який радує своїм даром мене та інших вчителів.

Дуже приємно, що діткам, які відвідали цю виставку, сподобалися малюнки Міті», – каже Тетяна Сергіївна.

Мама юного таланта, Надія Шеремета, розповіла, що син проявляв інтерес до малювання ще змалечку. Спочатку він спостерігав за тим, як малює старша сестра Світлана, а потім сам узяв пензлик до рук.

Батьків це не дивує, адже Дмитрик народився у сім’ї, де цінують мистецтво, прищеплюють любов до прекрасного і заохочують творчі прояви.

Перша картина акрилом "Натюрморт"

Виставка триватиме ще декілька днів, тож усі поціновувачі художнього мистецтва можуть ознайомитися з картинами обдарованого хлопчика.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Роксолана
    Роксолана

    Талант! Неймовірне чуття кольорів .

    25 травня 2018, 22:18
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися