Волинь

Жертви «Норд-Осту» досі судяться

19 жовтня 2005, 00:00
0
0
Сподобалось?
0
З 22 по 26 жовтня 2002 року у Москві продовжувалася трагедія «Норд-Ост». Терористи захопили театральний комплекс на Дубровці, де в той момент йшов мюзикл «Норд-Ост». У приміщенні знаходилося понад 900 людей. Терористи вимагали припинення чеченської війни і погрожували підірвати усіх живцем.
 Війну не припинили, а через 57 годин розпочався штурм із застосуванням хімічної зброї. Тривала газова атака трохи більше 20 хвилин. Як наслідок, загинуло 130 заручників, серед яких двоє дітей...
Страшна трагедія не оминула Україну. Серед загиблих і постраждалих на Дубровці були й наші співвітчизники. Жертвам теракту виплатили компенсації. Однак судові справи слухаються до сьогодні.
Нещодавно Тверський суд Москви розглянув справу за позовом сім’ї Тюкачевих з Рівного, у яких під час «Норд-Осту» загинув син Олександр. Батьки залишилися без годувальника і тому звернулися до суду з вимогою компенсації.
Це перша справа за позовом української родини, яку було виграно, повідомив рідним їхній московський адвокат. Тепер Тюкачеві щомісяця отримуватимуть пенсію по майже 70 доларів. Крім того, батькам повинні надати одноразову матеріальну допомогу у розмірі понад п’ять тисяч доларів.
Та звістка про виграний суд не надто тішить пенсіонерів.
– Хіба це радість? Сина ж не повернеш... – каже пані Ангеліна. Вона знову збирається 26 жовтня, у день загибелі сина, побувати в Москві на поминальній панахиді.
Наталія КРАВЧУК,
Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися