Покійниця забрала із собою хату
Волинь

Покійниця забрала із собою хату

26 березня 2018, 17:59
0
0
Сподобалось?
0

«Відмучилася», – так говорили люди у селі Пулемець Шацького району, коли дізнавалися, що 82-річна Лідія Дмитрівна Лошак віддала Богові душу. В останні роки старенька була прикута до ліжка. Як розповіла секретар сільської ради Ірина Мегель, матір доглядав син Валентин, який з нею і проживав в одній хаті. Дуже часто приїжджали інші діти. Всього їх у Лідії Дмитрівни п’ятеро. За це жінка була нагороджена почесним знаком «Мати-героїня». Діти виросли і розлетілися – два сини і донька проживають за кордоном, у Бресті, ще одна донька – у Херсонській області.

У день, коли баби не стало, при ній були дві дочки та син. Маму, як і належить у таких випадках, нарядили, поклали на лавку і запалили свічку. Далі одна донька відлучилася по довідку, інша вийшла до сусідів, а син поїхав по труну. І раптом люди помітили, що з хати дим валить. Викликали рятувальників, кинулися самі гасити. Та дерев’яний пофарбований будинок згорів дуже швидко, а разом з ним і баба. Останки Лідії Дмитрівни діти і внуки хоронили уже в закритій труні. Про бабу Ліду у Пулемці розповідають, що за життя доброю жінкою була, трудящою, спокійною, ні з ким не сварилася. У храм ходила і в церковному хорі співала. Припускають, що загорання сталося від свічки.  

І як тут не повірити забобонам про те, що не можна покійника одного в хаті залишати?

Тепер син Валентин, який доглядав матір, залишився без житла.

– Хата була застрахована, – повідомила Ірина Мегель. – Зараз оформляємо документи на виплату коштів. Брати і сестри пообіцяли чоловікові допомогти відбудувати нове житло.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися