Полоненого в Афганістані волинянина катували – на тілі сліди від тортур
Волинь

Полоненого в Афганістані волинянина катували – на тілі сліди від тортур

14 липня 2018, 12:26
0
0
Сподобалось?
0

З Афганістану повертається пошукова група, яка їздила до Ігоря  Білокурова – уродженця села Велика Глуша Любешівського району, який 30 років тому потрапив у полон в Афганістані. Деякими подробицями із життя волинянина на чужині поділився в ефірі каналу 112 народний депутат Сергій Куніцин, координатор роботи спеціально створеної при президентові групи.

«Він пережив 30 років таких, що… Я з хлопцями кожен день на зв’язку був, слава Богу, що вони повертаються, – він був контужений, коли роздягнувся – був у шрамах, його сильно били. Пам’ятає тільки підрив на БТРі, у нього на голові шрам від прикладу, в нього амнезія, повна втрата пам’яті. Він по мірі того, як спілкується із нашими хлопцями – до нього повертається пам’ять. Коли він дивився звернення мами – два слова повторював «Україна», «мама» і плакав», – розповів нардеп.

Також, за словами депутата, у чоловіка на нозі виявили рубець від сокири, про який розповідала його мати.

Він також зазначив, що за роки життя в Афганістані українець заслужив повагу серед місцевих жителів: відкрив майстерню, в якій лагодить місцевим жителям техніку, і має п’ятьох дітей, двох синів і трьох дочок.

Наразі у Білокурова є лише внутрішній паспорт. Остаточно його особу буде підтверджено після проведення тесту ДНК, для якого він вже здав зразок. Результати очікуються через кілька днів, після чого буде розпочата підготовка документів, необхідних для його поїздки до України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися