Посадовців Луцької міської ради та голову суду на Волині  спіймали на хабарі
Волинь

Посадовців Луцької міської ради та голову суду на Волині спіймали на хабарі

26 квітня 2018, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратурою Волинської області спільно з УСБУ в області, відділом протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управлінням захисту економіки в області за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  25 квітня 2018 року затримано під час одержання  чергового траншу неправомірної вигоди в розмірі 7 000 доларів США трьох посадовців Луцької  міськради, у тому числі заступника міського голови, - повідомляє прес-служба прокуратури області.
Кримінальне провадження здійснено  за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 000 доларів США службовими особами Луцької міської ради за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку.  Грошові кошти та інші речові докази вилучені під час огляду місця події.
Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановлено факт його посередництва під час вимагання головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження.
Служительку Феміди затримано також 25 квітня 2018 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США.
Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії задля збору доказової бази для подальшого притягнення до кримінальної відповідальності причетних посадових осіб за вчинення цього злочину, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання фігурантів, в ході яких грошові кошти, які раніше частинами передавалися в якості неправомірної вигоди, відшукані та вилучені.
Вирішується питання про затримання фігурантів провадження в порядку ст. 208 КПК України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися