Посол України в Чехії розвіяв міф про
Волинь

Посол України в Чехії розвіяв міф про "війну" УПА з волинськими чехами

3 лютого 2019, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Український посол  в Чехії Євген Перебийніс заявив, що  війна УПА з волинськими чехами - міф, створений комуністами. Про це пише Європейська правда.

Комуністи Чехословаччини після Другої світової війни вигадали міф про те, що Українська повстанська армія (УПА) нібито вела війну проти чехів на Волині.

"Тема Української повстанської армії в Чехії створена дещо штучно. Зрозуміло, історія УПА неоднозначна і певною мірою суперечлива, проте Українська повстанська армія не воювала з волинськими чехами - тому є докази в архівних документах і дослідженнях істориків. Так що це - міф, створений в Чехословаччині комуністами після Другої світової війни, який, на жаль, живий і сьогодні", - сказав посол.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм чеським колегою Томашем Петршичеком 28 січня, Прага і Київ вирішили  започаткувати неформальний майданчик для дискусій між істориками і представниками громадянського суспільства обох країн, щоб протидіяти маніпуляціям з історичними питаннями.

Лідер Комуністичної партії Чехії Войтех Філіп намагався представити як конфлікт між українцями і чехами трагедію в Малині (нині Рівненська область) в липні 1943 року, коли внаслідок каральної акції в одній церкві були спалені українці, чехи і поляки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися