Про Ковель в українській і європейській історії говорили на Всеукраїнській науковій  конференції
Волинь

Про Ковель в українській і європейській історії говорили на Всеукраїнській науковій конференції

20 жовтня 2018, 20:15
0
0
Сподобалось?
0

Учетверте  Ковель зібрав  учасників Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ковель і Ковельщина в українській та європейській історії», приуроченій 500-річчю надання місту Магдебурзького права.  Про це інформує сайт міської ради.

70 дослідників нашого краю  з України і Білорусі приїхали на ковельську конференцію, щоб озвучити свої напрацювання, а тематика матеріалів  надзвичайно широка.

Великий блок займають новітні дослідження діяльності національно-визвольних змагань на території краю. Багато праць присвячено сьогоденню, надзвичайно глибокими є дослідження з життя родини Косачів. Усі статті увійшли до збірника, який було випущено до конференції. Книги отримали ті, хто долучився до її написання. Згодом вони надійдуть у навчальниі заклади та бібліотеки Ковеля.
У Ковель прибули гості зі столиці. Серед них і Акаш Крішон. Він уже впродовж десяти років вивчає історію нашого краю. Каже, що джерела про минуле міста над Турією досить добре збереглися, але ж сама історикографія не висвітлена. Особливо питання, пов’язані з міським самоврядуванням, зі становленням міста.  Він відзначив, що  Ковель уже в 1518 році був потужним поселенням, тому й отримав цей королівський привілей — Магдебурзьке право. І можна пишатись, що й у давні часи місто було регіоном спокою, коли навколо вирували збройні конфлікти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися