Рожище відвідали гості з Німеччини
Волинь

Рожище відвідали гості з Німеччини

6 червня 2018, 17:15
0
0
Сподобалось?
0

До Рожища приїхало  подружжя Банах з Берліна. Про мету відвідин цього волинського містечка вони розповіли міському голові В’ячеславу Поліщуку, -пише сайт міської ради.

За словами Гаральда Банаха, він хотів на власні очі побачити, де під час Брусилівського прориву в Першу Світову війну загинув його дідусь.

Гість із Німеччини показав документи, де зазначено, що у червні 1916 року його дід перебував у Рожищі. Як зауважив Банах, дідуся, який в той період служив у Білорусі, спочатку перевели в Ковель, а згодом у Рожище. Часто батько Гаральда  розповідав йому про Рожище, дерев’яний міст через річку та кірху. Ймовірно, йшлося про територію так званої Вовнянки, де в той час справді дислокувалися війська.

Аби відновити історичні події, до розмови було запрошено директора Рожищенського районного історико-краєзнавчого музею Наталію Патійчук та історика, автора книги «Сторінками історії містечка Рожище» Леоніда Козярчука.

Під час екскурсії містом Леонід Козярчук повідав мешканцям Берліна про історичні події, які вирували на нашій землі, а також побіцяв надіслати подружжю книгу про Рожище.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися