Шацьк не хоче бути у списку історичних населених місць України
Волинь

Шацьк не хоче бути у списку історичних населених місць України

11 січня 2019, 19:10
0
-1
Сподобалось?
-1

Депутати Шацької ОТГ проголосували за виключення Шацька зі списку історичних населених місць України.

Про це йшлося на сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 10 січня, – пише Район.Бізнес.

За словами Сергія Гірича, головного спеціаліста відділу землекористування, охорони навколишнього середовища та архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету селищної ради, Шацьк зараз знаходиться у переліку історичних населених місць України і це  створює чимало проблем. Так, на завершальному етапі перебуває розробка Генерального плану Шацька. Якщо Шацьк залишиться у списку історичних місць, то треба буде розробляти історико-архітектурний опорний план, який коштуватиме бюджету приблизно стільки ж, як і генеральний план.

«Окрім того, я вже два місяці шукаю фірму, яка могла б розробити цей план, але не можу знайти. Згідно з державно-будівельними нормами, які вступили в дію з 1 січня 2019 року, архітектор не дасть дозволу на нове будівництво або реконструкцію усього, що буде робитися в Шацьку, допоки не розробиться цей історико-архітектурний план», - зазначив земельник.

На запитання депутатів, як Шацьк міг туди потрапити, Сергій Гірич відповів: можливо, через пам’ятку архітектури місцевого значення, що розташована в урочищі Сад. Але  археологи не врахували, що вона знаходиться за межами населених пунктів, тобто за межами самого Шацька. Відповідно невідомо, як сам Шацьк міг потрапити до цього списку.

«Спілкувався зі спеціалістами з області та Києва, нам порадили на сесії прийняти відповідне звернення до управління культури обласної адміністрації, вони, в свою чергу, звернуться до Міністерства культури, які й приймуть рішення про виключення Шацька зі списку. Є перелік певних критеріїв, за якими мають включати до списку історичних місць. Жодного з цих критеріїв в Шацька немає», -- відзначив Сергій Гірич.

У підсумку депутати одноголосно прийняли рішення звернутися до владних структур про виключення Шацька зі списку історичних населених місць України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися