«Шовковий шлях» Волині
Волинь

«Шовковий шлях» Волині

14 березня 2019, 18:48
0
0
Сподобалось?
0

Волинь має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний HUB і стати західними воротами України в Європу. «Шовковий шлях» Волині  створюватиметься  впродовж наступних 5-8 років як  індустріальний  парк «Ковель» на землях Люблинецької територіальної громади. Планується  3500 робочих місць та понад 600 мільйонів євроінвестицій. Таким планом поділився голова ОДА  Олександр Савченко під час  Ради регіонального розвитку у Ковелі, -повідомляє прес-служба ОДА.

За його словами в індустріальному парку створять митно-логістичний термінал, де поєднають вузьку європейську та широку українську залізничні колії. Разом із тим, працюватимуть над будівництвом сучасних транспортних коридорів із Чорного моря до Балтики та з Європи через Одесу до країн Азії, які дозволятимуть безперешкодно постачати на українські та європейські ринки товари як із нашої держави, так і країн Євразійського регіону.

Голова ОДА зауважив, що ідейний натхненник створення індустріального парку «Ковель» –голова Комітету закордонних справ Європейского парламенту Ельмар Брок.

Олександр Савченко розповів про інші плани, над реалізацією яких працює керівництво області. Зокрема, проведення ремонту доріг, будівництво нових шкіл та медичних закладів. Ще одна амбітна мета – перетворити занедбане містечко Олику разом із усім відомим замком у справжній культурно-історичний центр.

Щодо малого прикордонного руху, то нині спільно з польською стороною працюють над відкриттям нового транспортного напрямку з Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону). Задля цього здійснять електрифікацію 81 км ділянки Ковель – Ізов – держкордон. Слід зауважити, що польська сторона вже висловила готовність взяти участь у реалізації цього проекту в 2020 pоці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися