Сім’ю вбитого майданівця з Нововолинська обманули з квартирою?
Волинь

Сім’ю вбитого майданівця з Нововолинська обманули з квартирою?

8 липня 2014, 09:06
1
0
Сподобалось?
0

Син Марії Байдовської трагічно загинув від кулі снайпера на Майдані. В останню путь проводжали його усім Нововолинськом. Тоді ж владці розводилися і про всебічне сприяння, і про допомогу родині загиблого. Проте на ділі - самі відписки, відмовки і цинічна брехня, пише «Нововолинськ Діловий».

Нині в однокімнатному помешканні Байдовських проживає 6 осіб: старше подружжя, син, дочка, онуки. Житлова площа складає 19 квадратних метрів. Це трохи більше 3 метрів на особу. Кажуть, онуку ще досі не приписали, бо площа цього не дозволяє.

Задля вирішення проблеми Байдовські звернулися до мерії.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков запропонував їм одну кімнатку у гуртожитку. Проте від неї Марія Євгенівна відмовилася, оскільки вважає, що таким чином проблема її родини не вирішується.

До речі, пропонувати потребуючим житла одну «кімнатку» стає злою традицією Віктора Сапожнікова. Рік тому міський голова хотів оселити в подібну аварійну оселю родину Лук'яненків -  хвору жінку та двох її малюків, які постраждали від афер квартирного ділка. У тамтешньому бараці на Жовтневому не один рік поспіль пиячили якісь бомжі та алкоголіки. Проте навіть такі пропозиції мерія вважає за великодушність.

Незабаром після відмови від кімнати у гуртожитку, Марія Байдовська одержує офіційного листа від нововолинських держиморд. У ньому йдеться про те, що вона відмовилася уже від двох (!) кімнат, а тому запропонувати їй якісь інші варіанти мерія не в силі.

«Маленьких дітей у школі вчать не обманювати, а тут людина на такій посаді, і таку брехню пишуть в листі!», - обурюється відповіддю Сапожнікова Марія Байдовська, сподіваючись на підтримку обласних чиновників.

І не дарма. Адже інші міські адміністрації до задоволення потреб родин загиблих на Майдані поставилися дуже відповідально. Є випадки, коли виділяють не лише квартири, але й земельні ділянки. Коштом міського бюджету навіть зводять «коробки» приватних будинків, аби рідні героїв мали достатньо жилої площі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • сЫМ
    сЫМ

    Парень должен был быть ЗАСТРАХОВАН! ТРЕБУЙТЕ и не отступайте! Кому-то из семей погибших - читала- выплатили сумму 600 с лишним тысяч. Этого хватило бы на 2 квартиры. Требуйте и выгрызайте зубами - у нас только так! Кто молчит, того пинают. Что в городе нет хорошего юриста , чтоб БЕСКОРЫСТНО помочь матери героя?

    8 липня 2014, 14:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися