Соловейчик з Волині підкорив усіх нині
Волинь

Соловейчик з Волині підкорив усіх нині

20 листопада 2018, 13:36
0
1
Сподобалось?
1

Коли Максимко Ткачук починає співати, здається, йому може позаздрити й сам соловейко. 11-річний хлопчик з міста Турійськ на Волині має справжній талант, який нещодавно оцінило міжнародне журі.

З пелюшок хлопчину ставить на ноги бабуся Лариса. Хоч Максимко не сирота – має на світі тата і маму. Але обставини чи люди розвели молоду сім’ю у різні боки. І батьки, вдруге влаштовуючи особисте життя, на жаль, не знайшли у ньому місця своєму первістку. А через десять літ бабуся з боєм врешті виборола право офіційно стати хлопчикові опікуном. Як би важко їй не доводилося гарувати на різних роботах, аби спочатку прогодувати, а потім і вчити внука, постійно йому повторювала: батьків треба прощати і любити. Бо сама давно не тримає зла ні на сина, ні на невістку.

Нещодавно хлопчик з бабусею здійснив ціле фестивальне «турне» Україною – побував на трьох конкурсах, що проходили у Харкові та Києві. І всюди талант маленького волинянина відзначили.

– У Харкові проходив фестиваль-конкурс «Співограй», – розповідає Максимко. – У ньому змагалися десь шістдесят чи сімдесят учасників. Виступи були дуже сильні. І коли називали переможців, я хвилювався. Аж тут оголошують: «Лауреат першої премії – Максим Ткачук». Бабуся аж розплакалася, коли почула.

А наступного дня хлопчик уже виступав у Києві. У столиці одночасно засідало два журі. Одну оцінку ставили за участь у всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Україна – це ми». Іншу – за вокал у міжнародному конкурсі Planet stars. У першому змаганні Максиму Ткачуку вручили диплом лауреата першого ступеня, а в другому – гран-прі. Його «Джамайка» не залишила конкурентам жодної надії!

Запитую в бабусі Лариси, як їй вдається знаходити час та гроші на такі подорожі.

– Головне, щоб Максимко розкрився, знайшов себе. Я хочу, аби він спробував свої сили у різних змаганнях. Так, фінансово це непросто. Але є добрі люди. Дякую усім, хто в нас вірить. І за особливу підтримку – «Віснику». А ще хочеться голову схилити перед Максимовими педагогами, які стільки вкладають у нього своєї праці, – викладачем студії естрадного співу «Надія» Іриною Новожиловою з Ковеля та Ігорем Ящуком, вчителем музики нашої турійської гімназії.

Лариса Володимирівна з гордістю перераховує досягнення внука. Не забуває про перемогу, яку хлопчик здобув у конкурсі-фестивалі повстанської пісні «Складем хоч пізнії вінці» на приз газети «Вісник+К». Для неї кожен виступ внука – це велике свято.

Від редакції: Максим Ткачук з бабусею знімають квартиру, це потребує чималих коштів. Шановні читачі, можливо, у когось є змога допомогти їм житлом, просимо відгукнутися.

Редакційні телефони: (0332) 77-84-48, 066-2108811.

Наталія КРАВЧУК, Волинська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися