Співфінансування і об’єднання: майбутнє волинських ПТУ
Волинь

Співфінансування і об’єднання: майбутнє волинських ПТУ

22 березня 2018, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

У законопроекті щодо подальшої долі профтехосвіти, що розглядається у Верховній Раді, передбачається співфінансування цієї галузі і об’єднання училищ. Наразі необхідно віднайти кошти на їх утримання в місцевих бюджетах, -вважає голова "бюджетної" комісії Волинської облради Ірина Вахович. Про це вона говорила на засіданні профільної комісії,-інформує прес-служба Волиньради.

 

Управлінню освіти, науки і молоді ОДА спільно з керівниками закладів професійно-технічної освіти рекомендовано завершити до кінця нинішнього року процедуру виготовлення документів на право власності та технічної документації на об`єкти нерухомого майна , що в подальшому будуть передані з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Рекомендовано організувати роботу щодо об`єднання ПТНЗ із урахуванням напрямів та обсягів підготовки, їх відповідності кваліфікаційним запитам регіонального ринку праці. Зокрема, Маневицького професійного ліцею з Колківським вищим професійним училищем, Оваднівського професійного ліцею, Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею з Володимир-Волинським вищим професійним училищем,

професійно-технічного училища № 22 смт Луків з Державним навчальним закладом "Ковельський центр професійно-технічної освіти".

Щоправда, існують ризики таких об′єднань."До прикладу, якщо на базі Луківського училища створити філію Ковельського центру професійно-технічної освіти, то селище Луків втратить частину податків. Всі ці нюанси потрібно проаналізувати та зважити перед тим, як приймати остаточні рішення", – зауважила Ірина Вахович.
Начальник управління освіти, науки та молоді ОДАЛюдмила Плахотнапереконує, що об'єднання ПТУ потрібне не стільки для економії коштів, як для ефективного використання наявної матеріальної бази закладів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися