Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет перебуває у Луцьку
Волинь

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет перебуває у Луцьку

28 травня 2018, 09:30
0
0
Сподобалось?
0

У День Святої Трійці до  Луцька вже з традиційним візитом  завітав  Святійший Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, -інформує прес-служба Луцької міської ради.

На майдані перед Свято-Троїцьким кафедральним собором керівника Української православної церкви Київського патріархату разом з вірянами зустрічали голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк та секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

 Патріарх Філарет привітав усіх із великим святом Трійці. Потому до нього з вітальним словом звернулися представники влади, громадськості та наймолодші віряни, вручивши хліб, сіль. У соборі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до вірян із промовою. Найперше він подякував Богу за те, що зміг цього року прибути до Луцька, аби помолитися за прощення наших гріхів та те, щоб Господь дарував нам перемогу над агресором та підтримав у боротьбі проти окупантів на Сході України. Також Патріарх наголосив на важливості надання Українській православній церкві автокефалії, адже це питання нині на розгляді у Вселенського патріархату.

 Урочисте богослужіння з нагоди храмового свята,  очолюване Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, розпочалося сьогодні, 28 травня, о 9.00 год у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися