Торчинська ОТГ: новорічні подарунки і перспективи
Волинь

Торчинська ОТГ: новорічні подарунки і перспективи

16 січня 2019, 21:00
0
0
Сподобалось?
0

2019 рік у Торчинській ОТГ розпочинається з приємних здобутків. На подвір'ї школи  з’явився новенький  автобус «Богдан» на 30 місць. Його придбали для школи за мільйон вісімсот сорок вісім тисяч гривень. Це кошти із перехідного залишку освітньої субвенції 2017 року.

Ключі від транспортного засобу вручив голова ОДА Олександр Савченко сьогодні, 16 січня 2019 року, побувавши з робочою поїздкою у селищі, повідомляє прес-служба ОДА .

У навчальному закладі також облаштували ресурсну кімнату для   13 діток з особливими освітніми потребами, які проживають на території Торчинської ОТГ.  Її ремонт обійшовся районному бюджету у 70 тисяч гривень. На облаштування кімнати дидактичним матеріалом і наочністю використано майже 45 тисяч. У майбутньому планується облаштувати інклюзивно-ресурсний центр.

Торчинська ОТГ створена півроку тому.  «Маємо дев’ять тисяч населення. І плануємо доєднувати ще декілька сільських рад. Ми добре розуміємо всю відповідальність, яку несемо на своїх плечах. За півроку ми вже вклали у свій розвиток більше десяти мільйонів гривень. Сімдесят відсотків – це кошти державного бюджету, тридцять – наші. Не кожна громада сьогодні має такі кошти. До того ж, ми будуємо два масштабних проекти – спортивний комплекс та дитячий садочок», розповів голова ОТГ Юрій Кревський.

Будівництво дитячого садка розпочато ще у 2012 році. Площа майбутнього навчального закладу – 2400 квадратних метрів. Вчитися тут зможе близько трьох сотень малюків. Для повного завершення об’єкту будівельники потребують ще близько 29 мільйонів гривень.

Ще одним  проектом, який реалізовують в ОТГ, є спорудження  масштабного, єдиного в області за потужністю спортивного комплексу. Його кошторисна вартість - близько 28 мільйонів гривень. Потреба у фінансуванні на 01.01.2019 – 20,5 мільйонів гривень. Аби реалізувати проект найближчим часом, його зареєстрували на платформі Мінрегіонбуду з метою залучити 7 мільйонів гривень коштів ДФРР. Ще мільйон планують виділити з місцевого бюджету.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися