Центр реабілітації бійців АТО на Волині  може  бути вже цього року
Волинь

Центр реабілітації бійців АТО на Волині може бути вже цього року

31 травня 2018, 15:20
0
0
Сподобалось?
0

Облаштувати центр реабілітації бійців АТО можуть на базі корпусу №2 Волинської обласної клінічної лікарні вже до кінця року. Кошти для цього планують виділити влітку, під час розподілу коштів перевиконання бюджету області. У разі втілення проекту, реабілітаційний центр може стати одним із найпотужніших на заході України.
Про це йшлося під час зустрічі бійців АТО,  керівників обласної і міської влади,  медичних закладів, -інформують Волинські новини.
На позачерговій сесії Луцької міської ради з бюджету міста виділили 5 мільйонів гривень на облаштування профільного центру. Керівник обласної лікарні Іван Сидор запропонував організувати його на базі лікарні в Боголюбах. «Центр на 70%-80% готовий. Ми вже закупили туди апаратури на 3 мільйони гривень. Там просторі коридори, стоїть сучасна апаратура, є сауна, басейн, велика територія, свіже повітря, ліс. Робимо ремонт своїми силами. Це важко, тому й просимо додаткове фінансування, адже потрібно ще докупити обладнання», - каже Іван Сидор.
Голова Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович зазначив, що не менш важливою є і психологічна реабілітація. Адже чимало проблем такого характеру проявляються лише за декілька років після того, як солдат повертається до мирного життя.
Голова облради Ігор Палиця зазначив, що гроші на завершення робіт у лікарні в Боголюбах планують виділити в липні-серпні під час поділу коштів перевиконання бюджету.
«З учасниками АТО ми працюватимемо на базі Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни. Там великий проект, будемо починати фінансування з наступного року.
Спільно ми дійшли висновку, що на базі Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги буде здійснюватись психіатрична та психологічна реабілітація. Керівник лікарні спільно з міською владою починають роботу над цим проектом. Його мають завершити теж цього року», - підсумував Ігор Палиця.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися