У дні жалоби за бійцями «Світязя» у розважальних закладах Луцька гульба — пісні, танці і п’янки до ранку
Волинь

У дні жалоби за бійцями «Світязя» у розважальних закладах Луцька гульба — пісні, танці і п’янки до ранку

28 грудня 2014, 14:30
3
1
Сподобалось?
1

У ніч на 28 грудня активісти «Автомайдану України» та «Самооборони Волині» провели «рейд» розважальними закладами Луцька, щоб переконатися, чи вони дотримуються розпорядження Волинської облдержадміністрації щодо оголошення Днів жалоби в області. Вдень волиняни провели в останню путь п'ятьох волинян - бійців батальйону «Світязь», які спочатку вважалися зниклими безвісти.У зв'язку із такими трагічними подіями Волинська ОДА розпорядилася оголосити в області Дні жалоби - 27 і 28 грудня.

За інформацією луцького штабу "Автомайдану України", у рамках акції активісти відвідали нічний клуб «Опера», «Карабас-Барабас», «Ліон», «Базилік» та інші розважальні заклади.

В «Опері» вручили одному із власників - Андрію Котищуку розпорядження і нагадали про те, що 27 грудня у них лунала гучна музика.
Як розповів керівник «Автомайдану України» Олег Бондарук, минулої ночі у закладі відпочинку розважалися «на повну», незважаючи на трагедію.

Самооборонівець Богдан Климчук зазначив, що розважатися, коли гинуть люди, неприпустимо.

«Ви хоч би вибачились перед родинами тих людей, які вчора похоронили хлопців. Як можна відпочивати і святкувати, коли таке відбувається. А ви ще й шукаєте собі виправдання», - звернувся до власника закладу активіст.

Після невеликої словесної перепалки Андрій Котищук прокоментував те, чому заклад продовжує працювати.
«Якби заклад припинив свою роботу, ми не могли б допомагати армії. А ви знаєте, скільки ми пересилаємо грошей кожного дня? Якщо ми припинимо працювати, то цього робити не зможемо», - зазначив він.

В «Карабасі-Барабасі» теж було достатньо відпочиваючих, однак музики не було.

В «Ліоні» тривала приватна вечірка, і активістів всередину навіть не пустили. Працівники закладу зазначили, що знають про День жалоби, однак вже все було замовлено місяць тому. Один із відвідувачів напідпитку почав ображати активістів, навіть намагався штовхатися. На місце поді викликали міліцію. В більшості розважальних закладів міста були переважно приватні вечірки і новорічні корпоративи. Відвідчувачі стверджували, що, мовляв, війна війною, а жити треба.

Відвідувачка «Ліону» розповіла, що долучається і допомагає армії. Але прийшла відсвяткувати Новий рік.

«Наш колектив допомагає. У нас із зарплати гроші вираховують. Але не можна постійно думати про війну», - виправдовувалась жінка.
На запитання про те, чи знає вона про Дні жалоби, лише знизала плечима.

Луцькі активісти продовжили чергування до ранку. Також рейд відбудеться і сьогодні ввечері.

https://www.youtube.com/watch?v=nCosoOZvk4Q


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Наталія
    Наталія

    Немає чому тут дивуватися..люди різні..але я завжди була шокована такими людьми..якщо ж ти кажеш, що не можна постійно думати про війну і хочеш розважатися, то роби це в себе вдома.. Волинь зараз на 2 місці по кількості загиблих хлопців в АТО...а вам хочеться танцювати і запускати салюти...в кожного свої пріоритети...

    28 грудня 2014, 20:11
    Відповісти
  • каям
    каям

    Зараз світ став дуже жорстокий і ми люди є вже обмануті владою,бо кого каснеться біда, тільки тоді розумієм горе,і для Тимошенко можна веселитись-робити весілля навіть і в піст.

    28 грудня 2014, 22:28
    Відповісти
  • Ольга
    Ольга

    Сити Парк. Ринг. Щоночі відвідувачі ГОЛОСНО сумують. Життя є тільки для них, а жителі сусідніх будинків в природі не існують. Про яку жалобу?

    29 грудня 2014, 10:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися