У «Книзі успіхів»-дві історії волинських громад
Волинь

У «Книзі успіхів»-дві історії волинських громад

5 січня 2019, 14:26
0
0
Сподобалось?
0

Напередодні нового року побачив світ черговий випуск «Книги успіхів» – це збірка за ІV квартал 2018 року. Її видали в рамках Проекту «ПУЛЬС», який Асоціація міст України (АМУ) реалізує за підтримки USAID.

У цьому випуску «Книги успіхів» опублікували близько 80 історій, що  демонструють позитивний вплив децентралізації на життя громад,- пише сайт Асоціації міст України.

У  «Книзі успіху» є  дві історії із Волині, зокрема, про  Нововолинський  новий  РАЦС, що  працює у форматі OPEN SPACE. Тут жителі міста в комфортних умовах – без черг та годинних очікувань – можуть отримати послуги з реєстрації народження дитини, реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу чи зміни імені, внесення змін до актових записів цивільного стану тощо. Ці послуги надаються у зручному форматі «єдиного вікна» з використанням електронної черги. Більшість із них можна отримати за декілька хвилин.

 Нововолинськ першим на Волині отримав пілотний проект Міністерства юстиції з надання послуг в органах ДРАЦСу за європейськими стандартами. В рамках сервісу «Open Space» Нововолинському РАЦСу із держбюджету виділили майже 500 тисяч гривень на ремонт холу приміщення, близько 80 тисяч – передбачили у міському бюджеті.

Друга історія – з Любешівської селищної ОТГ, де лісове господарство – економічна основа громади. На території Любешівської ОТГ працюють шість лісництв, два лісгоспи та кілька промислових підприємств. Площа лісів сягає 23 тисяч гектраів, тому лісопереробна діяльність забезпечує наповнення бюджету ОТГ. Так, у громаді за рік заготовляють 35-40 тисяч кубометрів деревини, майже половина якої йде на переробку.

На ДП «Любешівагроліс» виготовляються різноманітні пиломатеріали та заготовки для європіддонів, які експортують. Також підприємство займається збором та заготівлею грибів і ягід, виготовляє соки, зокрема, й для дитячого харчування. «Любешівагроліс» вчасно та в повному обсязі сплачує податки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися