У Ковелі може постати ще один пам’ятник
Волинь

У Ковелі може постати ще один пам’ятник

18 червня 2018, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

У Ковелі пропонують створити меморіальний комплекс на місці розстрілу та поховань близько 20 тисяч ковельчан та військовополонених. Про це йдеться в колективному  запиті депутатів обласної ради, -повідомляє прес-служба облради.

" Вже 74 роки десятки тисяч людських останків не знаходять місця останнього спочинку. Варварським розграбуванням піску та роздача під забудову територій, де проводилися розстріли, призвели до того, що людські рештки розкидані під відкритим небом, разом із ґрунтом та піском розвозяться на будови, на могилах будуються будинки. Це жахіття необхідно зупинити та віддати останню шану загиблим. Для порівняння: поряд знаходиться Польське кладовище, що відноситься ще до часів Першої Світової війни. Воно є впорядковане та доглянуте. Це є прикладом, як європейські нації відносяться до своєї історії та пам’яті до трагічних сторінок у житті народу, - йдеться у запиті.

 Депутати пропонують: створити тимчасову контрольну депутатську комісію облради з метою вивчення та забезпечення створення меморіального комплексу, доручити постійній комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією  провести перевірку фактів розкрадання піску з місця ймовірного розстрілу близько 20 тисяч ковельчан та військовополонених . Запит  підтримала більшість ради. Сесійне рішення спрямоване голові  обласної ради  для розгляду і вирішення по суті.
 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися