У Ковелі  виділять кошти на боротьбу з борщівником
Волинь

У Ковелі виділять кошти на боротьбу з борщівником

18 травня 2018, 17:25
0
0
Сподобалось?
0

Ковельська міська рада хоче розробити спеціальну Програму, куди закласти кошти на ліквідацію рослинного шкідника, що  здатен викликати серйозні опіки на шкірі людини-борщівника Сосновського, -повідомляє Про Ковель.

У Ковелі щороку поблизу житлових багатоповерхівок виростають великі плантації борщівника. Комунальники щоразу їх викошують, але бажаного результату це не дає, адже небезпечна рослина з легкістю знову відновлює свої сили. 

На засіданні постійної депутатської «житлово-комунальної» комісії міської ради головний спеціаліст відділу цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Оксана Козакевич поінформувала депутатів, що в Україні є організація, яка знає дієвий спосіб боротьби з небезпечною рослиною.    

 «Ми з контактували з інститутом захисту рослин Національної академії аграрних наук України. Вони єдині в Україні мають запатентовану методику, що дозволяє хімічними, механічними методами боротися з борщівником. Але вартість розробки цієї Програми становить  орієнтовно 40 тисяч. Це без проведення робіт», - повідомила спеціаліст відділу. 

Депутати   рекомендували відділу цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому розробити відповідну Програму, а вже потім розглядати питання щодо фінансування робіт. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися