У Луцькому пологовому будинку за пацієнтами «стежитимуть» розумні монітори
Волинь

У Луцькому пологовому будинку за пацієнтами «стежитимуть» розумні монітори

22 червня 2018, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Уже кілька років на Волині активно працює благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто». В рамках його програми допомоги медичним закладам нове обладнання отримали лікарні обласного центру, Нововолинська та Володимира-Волинського. Нинішній рік добрих справ на Волині фонд триває. Нове устаткування придбали для Луцького клінічного пологового будинку.

Як завжди приємну місію з передачі обладнання виконав директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко. Так технічний арсенал Луцького клінічного пологового будинку поповнився багатофункціональними пацієнта. По три одиниці обладнання отримали відділення інтенсивної терапії для породіль та для новонароджених. Загальна вартість закупленого для медзакладу обладнання – понад 277 тисяч гривень!

– Монітори пацієнта надзвичайно важлива річ – адже людський фактор не завжди дозволяє вчасно відстежувати істотні важливі зміни у стані хворого. Вони одночасно вимірюють серцебиття, температуру тіла у кількох точках, тиск, насичення крові киснем, пульс. Якщо ці показники відхиляються від норми, спрацьовує сигналізація, аби попередити персонал, – розповідає заслужений лікар України, завідувач дорослої реанімації пологового будинку Микола Філіпчук.

Дуже вчасно нове обладнання надійшло і у відділення інтенсивної для новонароджених. Сюди стараннями клієнтів ПриватБанку також передали три монітори пацієнта. Вони дещо відрізняють від «дорослих» за розміром екрана та за технологією використання датчиків. Завідувач відділення Віталій Богданович розповідає, що нині Луцький міський клінічний пологовий будинок фактично виконує функції обласного. Тож, хоча дитяча реанімація розрахована на шість ліжок, тут завжди значно більше крихітних пацієнтів. Зокрема, на сьогодні, у відділенні виходжують 9 малюків. Персонал і без того працює зі значним перевантаженям, а до подарунку від ПриватБака тут було всього два монітори пацієнта, тож багато доводилося вимірювати життєво важливі показники вручну.

Зі свого боку Юрій Вотйтенко вже вкотре підкреслив – фонд «Допомагати просто» робить добрі справи завдяки клієнтам банку, які виділяють частинку своїх коштів на благодійність, проводячи операції через банкомати, термінали самообслуговування або інтернетбанк Приват24.

– За минулий рік кількість благодійників серед клієнтів ПриватБанку збільшилася вдвоє – до мільйона людей. Значить ми зможемо зробити ще більше добрих справ. Це не лише придбання обладнання для лікарень. Інколи це цільова допомога діткам хворим на рак. Також через банкомати ми запускаємо екстрений збір коштів для постраждалих в аваріях, нещасних випадках, коли рахунок іде на години і гроші на порятунок потрібні вже на вже, – розповідає Юрій Олексійович.

Також керуючий Північно-Західним регіональним управлінням ПриватБанку зазначив, що Волинь невеликий регіон, однак у розподілі коштів фонду «Допомагати просто» серед собі рівних тримається серед лідерів. У 2018 році це вже була друга передача обладнання у медичні заклади області. Також нову техніку найближчим часом отримають Любомльсько-Шацьке територіальне медичне об’єднання та обласна дитяча лікарня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися