У Луцьку буде центр, який координуватиме роботу волонтерів АТО
Волинь

У Луцьку буде центр, який координуватиме роботу волонтерів АТО

15 вересня 2014, 16:39
0
0
Сподобалось?
0

З такою метою Самооборона Майдану Волині пропонує створити Координаційний центр допомоги учасникам АТО та членам їх родин.

Його завданням буде надання усіх можливостей для зацікавлених осіб та організацій (від усіх громадських, волонтерських, державних і приватних структур) долучитися до допомоги бійцям АТО, тобто надати її або отримати. Такий центр допоможе акумулювати, сортувати і вирішувати «під одним дахом» питання оформлення документів бійців АТО, юридичних консультацій, контактування з військкоматами та органами влади, психологічної підтримки, транспортування допомоги, збору пожертв (матеріальних і не матеріальних) для бійців на Сході та багато іншого.

Тут опікуватимуться й пошуком зниклих та полонених бійців. Надаватимуть консультації різного роду з актуальних питань. Наприклад, де можна придбати ту чи іншу амуніцію для свого бійця, не переплачуючи зайвих коштів спекулянтам.

Самооборона Майдану Волині звернулася до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика із проханням сприяти у створенні центру. Зокрема, мова йшла про допомогу знайти будівлю  з легким доступом для громадського і власного транспорту, та таку, яку легко впізнати для жителів інших міст.  Завдання було переадресоване Луцькому міському голові. Наразі, приміщення на центр уже надане. Заступник керівника штабу Самооборони Сергій Рижков віддав туди меблі. До роботи центру уже долучилася сестра загиблого бійця батальйону «Айдар» Сергія Климчука Тетяна. Ряд волонтерів, які займаються допомогою бійцям на Сході з Волині уже теж згрупувалися та готові координувати конкретні напрямки. Але окрім цього центр потребуватиме широкої волонтерської структури. Це мають бути люди, які володіють навиками документообігу, роботи з людьми, психологічної допомоги, юридичної консультації та технічної підтримки.

 Робота Центру не обійдеться без людей, готових допомогти у будь-який спосіб. Тож усіх охочих і небайдужих закликають долучитися до великої доброї справи. Звертатися щодо Центру можна  за телефонами до самооборонівців Руслана Галяса (050) 339 77 33 та Сергія Рижкова (050) 661 73 73.

 

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися