У Луцьку найвищий рівень захворюваності на кір
Волинь

У Луцьку найвищий рівень захворюваності на кір

16 січня 2019, 20:10
0
0
Сподобалось?
0

З початку року на Волині зареєстровано 293 випадки захворювання на  кір. Найбільше хворих реєструють в місті Луцьку.  Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Кором  уражено 16 із 18 адміністративних територій. Лише у Шацькому та Старовижівському районах у 2019 році немає жодних випадків кору.

З 1 січня 2019 року в Луцьку зареєстровано 92 випадки захворювання на кір, із них 48 – серед дітей віком до 17 років (52%). Є тенденція до збільшення захворюваності серед дорослого населення: 48 % від загальної кількості хворих за останній тиждень.

З 10 спалахів, що зафіксовані в області, чотири – саме в Луцьку: ЗОШ № 5 (7 учнів), ЗОШ № 25 (3 учні і вчитель), Волинський коледж Національного університету харчових технологій (5 учнів) та в побуті (3 випадки).

Окрім того, в школі № 9 – три випадки кору: захворіло 2 вчителя та учениця. Також випадки реєструються серед учнів ще 4 шкіл (№ 18, 24, 26, навчально-реабілітаційний центр). Діти захворіли на канікулах. Поруч із тим, уражено два заклади дошкільної освіти ( ДНЗ № 2 та 30) та два професійно-технічних навчальних заклади, де зареєстровано по 1-2 випадку захворювання.

Згідно з проведеним аналізом 83% із числа захворілих не були щепленими проти кору. Рівень імунізації луцьких  дітей проти цієї інфекції у 2018 році – найнижчий в області.

За даними Центру громадського здоров’я, з початку року Волинська область знаходиться на 9 місці за показниками захворюваності на 100 тисяч населення після Чернівецької,  Рівненської, Львівської, Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися