У Луцьку помолилися за загиблих журналістів
Волинь

У Луцьку помолилися за загиблих журналістів

15 вересня 2018, 19:10
0
0
Сподобалось?
0

17 вересня - чергова річниця  вбивства відомого українського громадського діяча та опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе. Щороку  в пам’ять про цю людину та усіх журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, у Луцькому  кафедральному соборі Святої Трійці служиться  заупокійна літія.  Відслужилася вона і сьогодні з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Богослужіння  відправив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей  Віталій Собко  разом із дияконом Сергієм Панащуком, головним редактором єпархіальної телестудії «Собор». Окрім тих, кого позбавили життя за журналістську діяльність,  пом’янули всіх волинян цього фаху, які відійшли у вічність.

У слові після молитви отець Віталій  порівняв професію журналіста  із обов’язками лікаря. Як медик діагностує стан людського організму, так журналіст виявляє стан окремих частин чи всього тіла громади. Проте коли медичного працівника, як правило, не переслідують за якісну роботу (хіба це військовий лікар, на якого в умовах бойових дій чигають ворожі кулі), то журналіст, оприлюднюючи пухлини суспільного організмі, стоїть на передовій війни добра і зла та наражає себе на небезпеку. Священик побажав волинським служителям слова бути твердими у покликанні наслідувати добросовісну працю тих колег, що вже відійшли у вічність.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися