У Луцьку протестують рідні бійців волинського батальйону тероборони і погрожують перекриттям доріг
Волинь

У Луцьку протестують рідні бійців волинського батальйону тероборони і погрожують перекриттям доріг

22 жовтня 2014, 12:44
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку під стіни Волинської облдержадміністрації прийшли родичі бійців Першого батальйону територіальної оборони Волині. Вони протестують проти переформування підрозділу у 99-й окремий мотопіхотний батальйон. Мовляв керівництво ОК «Північ» тисне на командира тер батальйону, аби він підписав відповідні документи.

До мітингувальників, яких зібралося кілька сотень, вийшов перший заступник голови облради Олександр Пирожик і запросив їх у приміщення. В овальній залі адміністрації він та радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк провели бесіду з людьми..

Як повідомляє ІА ZIK, у ході розмови атмосфера була надзвичайно емоційною. Люди підготували звернення до губернатора Володимира Гунчика та голови облради Валентина Вітра з вимогою не розформовувати батальйон тероборони «Волинь». Також рідні бійців просять залишити на посаді комбата. В іншому випадку вони обіцяють перекривати вулиці та оголосити голодування.

«Ми не вимагаємо повернути наших дітей. Вони й далі будуть виконувати свої завдання», - зазначила мати одного з бійців Ала Козак. З її слів, люди побоюються, що в разі розформування тербат може повторити долю 51-ї окремої мехбригади.

Тим часом радник губернатора Борис Кондратюк пояснив протестувальникам, що глава ОДА керує батальйонами тероборони тільки в умовах надзвичайного стану. Нині ж підрозділи підпорядковані тільки Північному оперативному командуванню. Він запевнив, що всі вимоги людей донесуть до керівництва держави. Також Кондратюк проанонсував, що днями губернатор зустрінеться з цього приводу з представниками обласного військкомату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися