У  Луцьку розпочався  літературний фестиваль «Фронтера»
Волинь

У Луцьку розпочався літературний фестиваль «Фронтера»

17 листопада 2018, 17:53
0
0
Сподобалось?
0

 Сьогодні, 17 листопада,   у Луцьку  урочисто відкрився І Міжнародний  літературний фестиваль «Фронтера».  Про це інформує прес-служба міської ради.

Директорка фестивалю, керівниця Мистецького об’єднання «Стендаль» Ельвіра Яцута розповіла, що підготовка до дійства тривала близько року, а також –  про назву дійства.

«У  мене запитує: що ж таке «Фронтера»? Насправді, це термін, який означає прикордонну територію. Територію,що  живе за власними правилами, всотує в себе різні народи, їхні емоції, історію, культуру, літературу та вірування. Вона – одна, і спільна для всіх».

Серед відомих письменників, літературознавців – гостей фестивалю: Павло Коробчук, Артем Полежака, Кшиштоф Чижевський, Олександр Бойченко, Маркіян Камиш, Юрко Садловський, Юрій Завадський, Андрій Любка, Ігор Логвінов, Надія Гуменюк, Оксана Забужко, Уладзь Лянкевіч, Ерик Арлоу та інші.

Фестиваль поєднає мистецтво 4-х країн, відбуватиметься до 18 листопада .Цьогорічною тематикою є: «1918-2018 – століття роздумів». Розкриттю цього задуму сприятиме курс лекцій про те, як розвивалася література Польщі, Латвії, Білорусі та України протягом останнього століття.

Вже сьогодні, наприклад, відбулися  публічна лекція «Сто років самотності латвійської поезії: від Райніса й до наших днів» та  презентація роману Макса Кідрука «ДЕ НЕМАЄ БОГА».

Окрім того, у рамках фестивалю за ініціативи та підтримки Passage Interdit започатковано соціальну акцію«Вільна бібліотека», яка покликана налагодити спілкування між читачем і авторам.Кожен, хто  прийде  до коворкінг-центру, може безоплатно взяти почитати книгу, залишивши взамін на закладці відомості про себе.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися