У Луцьку важкохворим надаватимуть паліативну допомогу спеціальні бригади
Волинь

У Луцьку важкохворим надаватимуть паліативну допомогу спеціальні бригади

1 грудня 2018, 16:50
0
0
Сподобалось?
0

В обласному центрі Волині більше 400 онкохворих людей з термінальною стадією (четвертою) і понад 5 тисяч важкохворих діток (онко, ДЦП, аутизм та інші захворювання). Про розвиток паліативної допомоги в області обговорили  спеціалісти медичної сфери  під час «круглого столу».  Йшлося про  створення бригад паліативної допомоги на базі КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та  Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженнями центральної нервової системи.

Головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я ОДА Людмила Рожко пояснила, що виїзна паліативна допомога як онкохворим діткам, так і діткам з важкими ураженнями центральної нервової системи надзвичайно необхідна.  Такі діти потребують догляду і медичного супроводу, який самі батьки не спроможні їм надати через  боязнь або необізнаність. Паліатив - це  підтримка спеціалістами  вдома, включно до реабілітації.

Щодо дорослих онкохворих ,-зазначила Людмила Рожко,  то на базі центру первинної медико-санітарної допомоги №1 незабаром  відкриють спеціальний кабінет, де їх  будуть обслуговувати. Виїжджатиме і бригада спеціалістів  на місця. Вони навчатимуть рідних хворого елементарним навикам догляду та робитимуть знеболювальні уколи хворому. Усі обезболюючі препарати медики виїзної бригади матимуть з собою. Психолог виїзної бригади надаватиме психологічну допомогу рідним хворого. Виїзні бригади складатимуться з лікаря, медсестри,  соцпрацівника чи психолога. Поки що у випробувальному режимі вони працюватимуть у місті, а в перспективі – і в  області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися