У Луцьку відкрили пункт екстреної медичної допомоги
Волинь

У Луцьку відкрили пункт екстреної медичної допомоги

9 липня 2018, 17:03
0
0
Сподобалось?
0

Пункт тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» сьогодні відкрили у приміщенні амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №5 комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2», що на вулиці Гордіюк, 39.

Про це інформує  відділ інформаційної роботи міської ради.

На відкриття пункту прибули виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, депутат Андрій Козюра, начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук.

У пункті перебування бригади швидкої допомоги загальною площею 34, 2 кв. м проведено ремонт на суму 254,0 тис. грн. Кошти були виділені з міського бюджету.

За словами виконувача обов’язків директора комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Шмаля, пункт працює у цілодобовому режимі. За добу у Луцьку фіксують від 150 до 280 викликів “швидкої допомоги”. Тому введення в дію пункту тимчасового базування на вулиці Гордіюк зробить доступнішою екстрену медичну допомогу до мешканців прилеглих вулиць та забезпечить дотримання десятихвилинного нормативу доїзду. Він висловив подяку міській владі за кошти, виділені на ремонт приміщення, завдяки чому стало можливим розмістити тут бригаду лікарів екстреної медичної допомоги. Всього у Луцьку діють 6 таких пунктів.

Оглянувши відремонтоване приміщення, радник міського голови Ігор Поліщук зазначив: “Нещодавно на вулиці Гордіюк було відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, яка обслуговує до 12 тисяч мешканців. Тут було додаткове приміщення, яке підходило для розміщення у ньому бригади швидкої допомоги. Ремонтні роботи проведені за кошти міського бюджету, аби лікарі працювали у належних умовах. Поява ще одного пункту екстреної медичної допомоги значно зменшить час доїзду медиків до пацієнта, адже в екстрених ситуаціях важлива кожна хвилина, яка в окремих випадках може врятувати життя. Незабаром відбудеться відкриття амбулаторії у мікрорайоні Вересневе, де також буде облаштовано пункт базування бригад екстреної медичної допомоги”. Також він додав, що мережа пунктів екстреної медичної допомоги у місті Луцьку буде поступово розширюватися.

 

   

  

   

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися