У Луцьку відзначили День Героїв
Волинь

У Луцьку відзначили День Героїв

24 травня 2018, 09:41
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, 23 травня 2018 року, у Луцьку відзначили День Героїв – свято, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України. Про це повідомили на сайті міської ради.

Упродовж дня лучани мали змогу переглянути виставку Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська», яка розміщувалась на вулиці Лесі Українки. Окрім того, експозицію супроводжували історичні лекції, які проводив спеціаліст КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк» Максим Каширець.

Паралельно на вулиці Лесі Українки активісти ГО «ВМР «Національний Альянс» реконструювали образи українських воїнів різних історичних періодів: вулицею гуляли лицар, козак, воїн УПА та воїн АТО. Усі охочі мали нагоду ознайомитись з одностроями українських вояків та зробити фото на згадку.

Відтак, о 15-ій годині на Театральній площі стартував квест від НСОУ «ПЛАСТ», у якому молодь перевіряла знання про національно-визвольні змагання та видатних провідників української нації. Переможцями квесту стали: команда «Відважні» (І місце), команда «Команда» (ІІ місце), команда «Круті хлопці» (ІІІ місце).

Згодом на головній площі міста відбувся флешмоб. У ньому взяли участь найменші активісти ПЛАСТ УПН, які виконали композицію «Рядок з автобіографії» (слова О.Забужко, виконують Сестри Тельнюк).

«Саме завдяки українським героям ми маємо незалежну державу і можемо будувати майбутнє. Тому відзначати День Героїв – це не лише шана минувшині, але й подяка тим, хто боронить наш мир сьогодні. Важливо, щоб молодь долучалась до такого роду заходів та усвідомлювала їх значення», – зазначила студентка Юлія.

  

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися