У Луцьку вшанували і пом’янули бійців-добровольців
Волинь

У Луцьку вшанували і пом’янули бійців-добровольців

14 березня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

День українського добровольця, що відзначається сьогодні, 14 березня, у Луцьку розпочався  молебнем у Свято-Троїцькому кафедральному соборі -пише t1.ua.

Біля пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, священники відслужили панахиду, представники влади і громадськості поклали квіти.

Нагадаємо, саме 14 березня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Загалом із початку російської агресії лави Збройних сил України поповнили понад 100 тисяч добровольців, а у воєнному конфлікті на сході країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.

Переважна більшість із них трансформувалися у військові частини силових структур, але є й такі, що продовжують залишатися цілком незалежними формуваннями. Тепер добровольці добре інтегровані у Збройні сили України, вони виконують вагомі військові завдання, а також пройшли пекло найважчих бойових операцій: Донецький аеропорт, Іловайськ, Широкине, Мар’їнка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися