У Луцьку  вшанували пам’ять почесного громадянина Волині Карла-Германа Крога
Волинь

У Луцьку вшанували пам’ять почесного громадянина Волині Карла-Германа Крога

21 травня 2018, 09:40
0
0
Сподобалось?
0

Учора,  20 травня, виповнилося 9 днів, як  відійшов у вічність на 93 році життя  великий друг України Карл Герман Крог. Волиняни вшанували його пам’ять на вечорі-реквіємі, що відбувся у Луцькому палаці культури.

Карл-Герман Крог–учасник другої світової війни і німець, який першим  вибачився перед українцями за свій тодішній уряд і його загарбницьку політику.  Разом із українським фондом «Єднання» спорудили єдиний  в Європі пам’ятник усім жертвам тієї війни. Він  – єдиний іноземець, який у 2010 році удостоївся звання Почесного громадянина Волині.

Із середини 90-тих років розпочалася меценатська,  а потім волонтерська діяльність Карла-Германа Крога. Не один десяток волинських і українських делегацій відвідало округу Детмольд  на запрошення  громадської організації «Мости в Україну», створеної за ініціативи Крога і яка регулярно займається наданням гуманітарної допомоги в різних сферах. Переважно для нашої області. Спочатку були просто вантажі різних речей та медикаментів, потім – контакти між ветеранами, згодом – програма для студентів пройти стажування в Німеччині та потім застосувати європейський досвід в українських реаліях. Карл –Герман Крог став Почесним професором трьох волинських вишів.

Про це згадували під час вечора-реквієму у  Луцьку його волинські друзі, представники обласної і міської влади,  представниця благодійної місії «Мости в Україну» Віра Міханько, яка приїхала на Волинь у складі німецької делегації і взяла участь  у вечорі пам’яті. Звучали піснеспіви у виконанні кафедрального хору «Оранта», церковного хору «Волинські дзвони», тріо «Дивоструни» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Вів вечір один із найближчих помічників і радників Карла Германа Крога в Україні, постійний його перекладач  лучанин Олександр Міщук.
За попередньою інформацією Карла Германа Крога поховають  7-8 червня. Поїде до Німеччини і  делегація з Волині.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися