У Луцьку -за безготівкові благодійні внески у закладах освіти
Волинь

У Луцьку -за безготівкові благодійні внески у закладах освіти

2 липня 2018, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Жителі обласного центру Волині вимагають у влади міста заборонити у навчальних закладів усіх рівнів збір «благодійних» внесків готівкою і перевести їх у правове поле.

Відповідну петицію розмістила у понеділок, 2 липня, на сайті ЄСМП Марія Шабала, -пише Район.Луцьк.

Від імені батьківської громади Луцька вона звернулась до міської ради та Управління освіти міста з тим, аби влада заборонила усім учасникам навчального проценсу – адміністрації, педколективу, батьківському комітету, піклувальній раді, батькам і учням – збирати гроші готівкою.

Зокрема, переконана авторка петиції, необхідно заборонити збір коштів на покращення матеріально-технічної бази закладу, на подарунки і на платне репетиторство, «яке відбувається у стінах закладу».

При цьому лучанка наголосила, що батьківська громада, чию думку вона висловлює, не проти благодійний внесків як таких, а лише вимагає перевести їх у правове поле. Тобто, по-перше, усі кошти мають вноситись у безготівковій формі на рахунок освітнього закладу з обов'язковим зазначенням цільоаого призначення. А по-друге, має існувати сувора публічна звітність, яку будуть щомісячно розміщати на сайтах закладів освіти.

Марія Шабала також нагадала, що подібні рішення вже прийняли у деяких містах, зокрема, у Києві, Львові, Івано-Франківську тощо, і закликала підтримати «Нову українську школу».Станом на 2 липня петицію підписали 9 осіб з 300 необхідних.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися