У Любешівському районі вшанували пам’ять Героя-земляка
Волинь

У Любешівському районі вшанували пам’ять Героя-земляка

17 серпня 2018, 13:14
0
0
Сподобалось?
0

Учора (16 серпня) минуло 4 роки з дня  загибелі  захисника Батьківщини в неоголошеній війні, уродженця с. Залізниця Любешівського району, заступника командира 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади старшого лейтенанта Пасевича Івана. 25 листопада 2014 року йому мало б виповнитися 25 років, однак 16 серпня під селом Красне Луганської області, накривши своїм тілом 2-х побратимів, він загинув під час обстрілу російськими «градами», -повідомляє сайт Любешівської РДА.

Керівники району і земляки відвідали могилу загиблого та вшанували світлу пам'ять хвилиною мовчання і покладанням квітів до могили Героя.

Іван Пасевич з дитинства мріяв бути військовим. Хлопчина просто захоплювався дідом – Іваном Борисовичем Ярмолюком, який воював на фронтах Другої світової війни, був двічі поранений, мав нагороди. Після закінчення Залізницької ЗОШ вступив на факультет високомобільних десантних військ Академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного у м. Львові. Вирушив на Схід у складі 80-ої аеромобільної бригади, де проходив офіцерську службу. Був замінений в ході ротації, але не зміг залишити без допомоги своїх бійців в оточеному аеропорту Луганська і повторно вирушив в зону АТО. Він був кандидатом у майстри спорту з рукопашного бою, здобував магістерський ступінь за спеціальністю «Управління фінансово-економічною безпекою». У нього залишились батьки, дружина та маленька донечка Марійка.

Указом Президента України від 14 березня 2015 року  нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно), та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно). У Львові на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань №76 встановлено пам’ятний хрест про загиблого героя, а у Володимир-Волинському педагогічному технікумі, де навчався Іван, встановлено пам’ятний меморіал. У Залізницькому НВК Івану Пасевичу відкрито пам’ятну дошку. В селі минулого року відкрили меморіальна стелу, присвячену Пасевичу Івану, учасникам АТО та Героям Небесної сотні, сквер імені загиблого Героя. Рішенням сільської ради загиблому присвоєно звання «Почесний громадянин Залізницької сільської ради» (посмертно), а рішенням районної ради – «Почесний громадянин Любешівського району» (посмертно). А Залізницький НВК тепер носить ім'я свого земляка-героя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися