У мільйон гривень обійдеться Ковелю новий пам’ятник  Б.Хмельницькому
Волинь

У мільйон гривень обійдеться Ковелю новий пам’ятник Б.Хмельницькому

19 квітня 2018, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

 Причиною  рішення спорудити новий  пам’ятник  Б.Хмельницькому у Ковелі замість існуючого став рекомендаційний висновок Львівської національної академії мистецтв Міносвіти і науки України, куди за інформацією щодо реконструкції пам’ятника звернулася головний архітектор Ковеля Людмила Мурай. Кандидат мистецтвознавства академії, ковельчанин О. Гончарук опрацював дане питання і у своїй відповіді виклав всі зауваження. На його думку, владі буде недоцільним проводити ремонтно-реставраційні роботи пам’ятника Богдану Хмельницькому в зв’язку з недовговічністю матеріалу, з якого той виготовлений.  Про це пише Про Ковель.

Сьогодні (19 квітня) члени постійної депутатської «бюджетної» комісії на  засіданні розглянули це питання. Депутат міської ради, директор навчального закладу №2 Ігор Ткачук, поряд з яким і розташований монумент українському Гетьману, вже вкотре повідомив своїм колегам, що вихованці школи разом із педагогічним колективом донині доглядали за об’єктом культури, його білили, ремонтували, давали лад навколишній території. Кілька років тому вони помітили на скульптурі Богдану Хмельницькому та п’єдесталі, на якому він встановлений, глибокі тріщини. Булава в руках Гетьмана теж перебуває у жахливому стані.  Члени комісії довго сперечалися щодо того, з якого ж матеріалу тепер має бути виготовлений Богдан Хмельницький. І згодом вони зійшлися на думці обрати модель – кована мідь.

   Роботи обійдуться міському бюджету в  500 тисяч гривень. І майже стільки ж коштуватиме благоустрій території. Отож загальна вартість всього об’єкту приблизно мільйон гривень.
  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися